En peis til både kos og nytte

Skrevet av: Håkon Rakeng | Publisert: 6. Nov 2015 | Kategori: Peis

Da Pål Erland (47) og familien kjøpte nytt hus i Stavanger i sommer, orienterte de seg i markedet før de bestemte seg for hvilken peis de skulle velge.

Valget falt til slutt på en Rais Visio 3 fra Varmefag på Forus.

– Vi følte oss godt ivaretatt fra det øyeblikket vi gikk inn døren hos forhandleren. Dessuten var prisen lavere enn hos flere av konkurrentene vi var innom, sier Pål.

– Alt gikk på skinner. Montøren kom til avtalt tid, og han var både flink og effektiv

Han forteller videre at hele prosessen med montering av den nye peisen, med glassruter på tre sider, ble tilpasset tidspunktet for overtagelse av det nye huset.

– Alt gikk på skinner. Montøren kom til avtalt tid, og han var både flink og effektiv, sier han.

Fjernet gammel murpeis

Den gamle murpeisen ble byttet ut med en moderne Rais Visio 3.

Da familien Erland overtok huset i sommer, var det en gammel murpeis der. Det var derfor en god del murstein som måtte fjernes før den nye peisen kunne settes inn. Samtidig som den nye peisen ble montert, laget montøren en åpning i gulvet for å sikre ekstra god ventilasjon og trekk i peisen.

Peisen passer godt inn i stuen.

– Hittil har peisen blitt brukt mest for kosens skyld, men det blir nok mye fyring fremover for å holde varmen. Vi merker at peisen gir en effektiv og god varme, sier han.

Pål er utdannet politimann, men har de siste fem årene jobbet som stabsleder i OFFB – Operatørenes forening for beredskap, som sørger for sikkerheten på norsk sokkel. På fritiden liker han å trene, og han løper blant annet halvmaraton.

Ellers er Pål glad i å tilbringe tid med sin kone og deres 18 år gamle datter som fortsatt bor hjemme, og da gjerne foran peisen. De har også en datter på 20 år som for tiden studerer i Danmark. I tillegg hører Golden retrieveren Amanda selvfølgelig med til familien.

Roser Varmefag

– Vi er så fornøyde med den nye peisen at vi faktisk gikk  innom Varmefag på Forus i etterkant for å rose dem for den gode opplevelsen vi har hatt som kunde, sier han.

– Vi tar stadig oss selv i å snakke varmt om Varmefag forhandleren på Forus

Vi tipper at de ble tatt minst like godt i mot denne gangen også, for det er sikkert ikke alle som oppsøker forhandleren i etterkant bare for å gi ros.

– Vi tar stadig oss selv i å snakke varmt om Varmefag forhandleren på Forus til venner og bekjente som kommer på besøk, avslutter en svært fornøyd Pål Erland.