– Jeg er nok det man kan kalle en peisoman

Skrevet av: Håkon Rakeng | Publisert: 16. Oct 2015 | Kategori: Peis

I Larvik bor det en snekker som er veldig glad i peiskos. Det virker i alle fall sånn, for Hans Kristiansen (37) har i løpet av de siste fire årene kjøpt hele fem peiser hos samme Varmefagforhandler.

Men tid til å sitte foran peisen(e) har han knapt hatt. På to år har han nemlig bygd to hus på egenhånd ved siden av jobben som snekker. Et helt nytt et for salg, og en totalrenovering av et hus fra 60-tallet som han og hans familie nå bor i.

– Det er like mye jobb å totalrenovere et hus som å bygge et nytt, sier han.

Det skal være vedfyring. Det blir liksom ikke det samme med den blåaktige flammen i gasspeiser

Og de av oss som har kastet oss ut i ulike små og litt større oppussingsprosjekter opp gjennom årene, har ingen problemer med å tro ham på det.

Rais 500-3

– Jeg er nok det man kan kalle en peisoman. Og det skal være vedfyring. Det blir liksom ikke det samme med den blåaktige flammen i gasspeiser. Det skal knitre og lukte, sier Hans.

Til det forrige huset kjøpte han en Rais 500-3-peis som han monterte selv. Noe som skulle vise seg å være mer plundrete enn han trodde på forhånd. Og man skal kanskje ikke kunne alt her i verden like godt.

– Det er en grunn til at jeg denne gangen valgte å la fagfolk fra Varmefag stå for monteringen av peisen, sier han.

Spesialbygget peisomramming

Til det nyrenoverte huset på Østre Halsen, et par kilometer utenfor Larvik sentrum, valgte han en Contura i40 peisinnsats, montert i en unik og plassbygd omramming. Peisen er plassert på et hjørne og har to åpne sider. Den er koblet til en over 4 meter høy innebygd stålpipe – også denne levert av Varmefag i Larvik.

Jeg kjenner godt til Varmefag og jeg har benyttet meg av kunnskapen de sitter på i flere sammenhenger opp gjennom årene

Han er veldig fornøyd både med jobben fagmennene har gjort og med sluttresultatet.

– Jeg kjenner godt til Varmefag og jeg har benyttet meg av kunnskapen de sitter på i flere sammenhenger opp gjennom årene, forteller Hans.

Nytt prosjekt på gang

Den ivrige snekkeren har tre små barn, den yngste er bare 7 måneder gammel, mens de to andre er henholdsvis 4 og 5 år. Så hvordan han likevel har hatt tid til to store byggeprosjekter ved siden av jobben, vil nok forbli et uløst mysterium.

– Nå er jeg endelig ferdig, så det blir godt å kunne tenke litt på andre ting også, sier Hans.

Men en gang snekker, alltid snekker. Hans har nemlig planer om å bygge en utestue etterhvert, og der skal det selvfølgelig også være en peis. I tillegg har familien fra Larvik en peis på hytta, selv om den riktignok sto der fra før.